Sok európai végleg Magyarországra költözne, hogy elkerülje az iszlámot

2017.11.29. – Trouw holland napilap (Kattintson ide az eredeti cikk megtekintéséhez, vagy ide a letöltéséhez!)

Csemő környékén 300 holland vásárolt magának házat, tanyát
Azok az európaiak, akik Magyarországra költöznek, sok esetben az iszlámtól menekülnek. A magyarországi nyugalmas környezet, a holland időjáráshoz képest kedvező klíma, továbbá a kellemetlen holland szabályozások és megszorítások nélküli élet lehetősége már magában is kecsegtető. A végleges elköltözésben azonban a legtöbb európai számára ma már az iszlámtól és az európai bevándorlóktól való komoly félelem is fontos szerepet játszik.

Orbán miniszterelnök örömmel látja az európaiakat
Orbán Viktor miniszterelnök üdvözölt minden holland, német, francia és olasz állampolgárt, akik 2017-ben érkeztek Magyarországra. A közel-keleti menekülteket viszont nem látja szívesen.

A Trouw című 88.000 példányban megjelenő népszerű holland napilap (címének jelentése hűség) egy holland házaspárral készített interjút a kiköltözésükről (Jacqueline és Jeroen Bastiaensen).
Eredetileg csak egy nyaralót készültek vásárolni Magyarországon, de amikor rájöttek, hogy Budapest mennyivel biztonságosabb, mint Amszterdam, a végleges letelepedés mellett döntöttek. Jacqueline úgy véli, hogy Orbán jó döntéseket hoz és többek közt a politikája miatt sem kell félnie ebben az országban egy támadástól. A határmenti kerítéssel is mindenkinek azt üzeni, hogy „ez az ország elsősorban a magyaroké” – teszi hozzá Jacqueline.

A Bastiaensen család kifejezetten örül annak, hogy a környéken, ahova költöztek, már számos holland család letelepedett korábban, ők ugyanis még nem rendelkeznek megfelelő nyelvtudással. Saját elmondásuk szerint most még úgy beszélnek magyarul, ahogy egy török vendégmunkás hollandul.

Szélsőjobbos próbálkozók
Érdekes, hogy olykor jobboldali szélsőségesek is menedéket keresnek Magyarországon, ám hiába, őket ugyanis már nem látják szívesen.
A 81 éves Horst Mahler 1 éve politikai menedékjog iránti kérelmet nyújtott be, amit azonban nem kapott meg. Egykor a szélsőséges baloldali „Vörös Hadsereg Frakció” jogásza volt, de a nézetei az 1980-as években megváltoztak és egy szélsőjobbos holokauszt-tagadóvá változott. Németországban el is ítélték, de az egészségi állapota miatt végül szabadon engedték. Amikor jobban lett és be kellett volna vonulnia a börtönbe, Magyarországra menekült, ahol viszont azonnal megtörtént a kiadatása Németország felé.

Két brit jobboldali szélsőséges is próbálkozott, akik a Brit Nemzeti Párt tagjai voltak. Félkatonai szervezetekkel álltak kapcsolatban és szerepeltek a bűnügyi nyilvántartásban is. Kétes eredetű ingatlanügyletekben utaztak és főként olyan emberekkel üzleteltek, akik szívesen látták volna vendégül a magyar miniszterelnököt. A magyar terrorelhárító egység (TEK) értékelése szerint azonban nemzetbiztonsági kockázatot jelentettek.

Szerkesztői megjegyzés: Az idegen nyelvű újságcikkek magyar fordításában megjelenő gazdasági és politikai nézetekért a FODEL nem vállal felelősséget, egyben kijelenti, hogy egyetlen vallási vagy politikai szervezethez sem tartozik. Az általunk fordított és közzétett tartalmak forrásai minden esetben feltüntetésre kerülnek!