Egy magyar város, ahol „túl sok a boldog, fehér ember”

2018.02.17. – voiceofeurope.com (Kattintson ide az eredeti cikk megtekintéséhez, vagy ide a letöltéséhez!)

Az EU döntőbizottsága szerint Székesfehérváron túl sok a boldog, fehér ember, míg migránsok nincsenek
Számos holland azért hagyja el hazáját, mert csalódott a holland kormány, valamint az unió keresztény értékekkel kapcsolatos jelenlegi kezelésében, megítélésében. A FODEL-nél rendszeresen kapunk ilyen szóbeli beszámolókat, véleménynyilvánításokat, de a hollandok újságcikkekben és a közösségi oldalaikon sem rejtegetik véleményüket az elhibázott nyugat-európai bevándorláspolitikáról vagy a hazai (holland) bürokráciáról. Az alábbi cikkünk is egy ilyesféle – Magyarországon élők számára mindenképpen meghökkentő – EU-s döntéshozatalra hívja fel az olvasó figyelmét.

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 versenyen nem indulhat olyan város, ahol túl sok a boldog fehér ember

Több magyar várossal együtt Székesfehérvár is indult az Európa Kulturális Fővárosa címért egy versenyen, melyre egy kisfilmet is készítettek promóciós céllal. Ebben egy boldog fiatal pár szemszögéből látva Székesfehérvár legszebb helyszínei tűnnek fel, hangsúlyozva a város elbűvölő sokszínűségét és változatos lehetőségeit. (A Youtube-ról is elérhető videó 2018. augusztusáig közel 120.000 megtekintést ért el. Cikkünk alján megtekinthető!)

A középdöntő után csak 7 nevező maradt, köztük Győr, Debrecen és Veszprém városok, melyek továbbjutottak a döntőbe. Az EU független döntőbizottsága azonban Székesfehérvár filmes nevezését elutasította, mégpedig azzal az indokkal, hogy „Túl sok fehér ember és kereszt látható benne, míg migráns egy sem.

Az Európai Unió szakértőinek egyike így reagált a „Tele Élettel” című kisfilmre: „Ez egy fehér és keresztény Európa reklámfilmje. Mindenki fehérbőrű benne és annyira boldog, hogy az emberek táncolnak az utcákon.

Székesfehérvár polgármestere sajtótájékoztatóban reagált az eseményekre. Elmondta, hogy valójában semmiféle szakértői szemlézésre nem került sor és a döntéshozatal kizárólag a napi politikai történések és vádaskodások tükrében történt. A polgármester az EU zsűrije által megfogalmazott kritikákból is idézett: „A szegényeket és a bevándorlókat egyaránt kihagyták a filmből, ugyanakkor túl sok templom és kereszt látható benne. Ám ami még ennél is rosszabb, az a filmben bemutatott hozzáállás, mert az a város számára tényleges értéket jelent.

Szerkesztői megjegyzés: Az idegen nyelvű újságcikkek magyar fordításában megjelenő gazdasági és politikai nézetekért a FODEL nem vállal felelősséget, egyben kijelenti, hogy egyetlen vallási vagy politikai szervezethez sem tartozik. Az általunk fordított és közzétett tartalmak forrásai minden esetben feltüntetésre kerülnek!